Pubercursus(honden vanaf +/- 6 maanden)

De pubercursus is het logische vervolg op de Puppycursus, waarin u uw puppy de basisbeginselen van de opvoeding heeft bijgebracht. De pubertijd is voor menig hondenbaas een moeilijke periode. De jonge hond gaat zijn eigen weg en test zijn en uw grenzen. Wat te doen met die 'dwarse' puberhond?
In deze periode is het uiterst belangrijk om consequent te zijn en uw oefeningen op een leuke wijze te herhalen en uit te bouwen. Elke week staat de les in het kader van een ander thema. Zo heeft u na 10 lessen een basispakket om uw puber in de dagelijkse praktijk goed te kunnen begeleiden en bijsturen.

Voorbeelden van weekthema's zijn:
Begroeten en opspringen, wandelen zonder trekken, najagen, spel en (verantwoord) spelen, gehoorzaamheidsoefeningen, geluiden en vreemde voorwerpen, winkelstraattraining, de baas-hond relatie en lichaamstaal.

Van de basisoefeningen wordt de moeilijkheidsgraad vergroot door het opbouwen van afstand, positie en tijdsduur. 

De pubercursus is ook zeer geschikt voor honden die geen Puppycursus hebben gevolgd en asiel- of overplaatsingshonden, die geen specifiek probleem hebben. Om instroming in de groep mogelijk te maken wordt er voor deze honden eerst een privéles aangeraden. Tijdens deze les worden de basisbegrippen en oefeningen behandeld. Tevens kan men dan ook dringende vragen stellen met betrekking tot de (her)opvoeding van de hond.
Het is natuurlijk goed mogelijk dat uw hond gebaat is bij méér begeleiding dan een opvoedingsgerichte groepscursus kan bieden.
Leest u voor méér advies- en begeleidingsmogelijkheden verder bij gedragsbegeleiding.

De groepsgrootte is zo samengesteld dat er alle tijd is voor individuele aandacht en vragen. Instromen in de pubercursus is elke week mogelijk.
Zie de fotogalerij voor een impressie van de cursus.

Momenteel zijn groepslessen niet mogelijk.

Voor privelessen of informatie, neemt u svp contact op via HSdeblijehond@gmail.com| © 2007-2011 | Webontwerp: D.G.D. - De Geus Design | Voor meer informatie en inschrijven: Nicole de Wit: tel 06-38 06 79 62 | e-mail |