(puppy's vanaf 8 weken)

Uw puppy opvoeden begint vanaf de dag dat u hem in huis haalt.
Juist deze eerste weken leert een pup heel veel en snel: Gedrag dat u graag ziet, maar ook gedrag dat u misschien niet gewenst vindt. Voor u vaak een periode met veel vragen en keuzes hoe op dat gedrag te reageren. Vandaar dat u vanaf het moment dat de pup bij u is, de eerstvolgende maandagavond kunt starten in deze kleine groep.

Deze eerste vier lessen van de cursus worden gegeven in het huis van Nicole de Wit. De cursus omvat zowel theorie als praktijk. Vandaar dat een cursusavond 2 uur duurt.

Theorie:
Hoe leert mijn pup? Wat moet u ondernemen om uw puppy goed te socialiseren? Hoe zorgt u voor een goede baas-hond relatie? Nu leren voor de rest van zijn leven. Wat nu mag, mag als hij groot is ook. Hoe zorgt u dat uw hond aandacht voor u heeft? Leren spelen met grote en kleine honden, volwassenen en kinderen. Wanneer moet u als baas het hondse spel beŽindigen? Respect voor mijn handen a.u.b.! Los laten! De regels van beloning en straf. Aangeraakt worden door vreemden. Zindelijkheid. Benchtraining. Leren alleen zijn. Verzorging en voeding. En uw verdere vragen.

Praktijk:
De puppy's hebben de gelegenheid op deze avond om samen te spelen. Dit wordt wel begeleid! Het is belangrijk dat u als eigenaar leert wat verantwoord en sociaal spel is van uw pup en wat niet. U leert hoe u allerlei verzorgende handelingen kunt uitvoeren bij uw hond; pootjes afdrogen, oren en ogen schoonmaken e.d. Daarnaast maken we een begin met de basisoefeningen: reageren op je naam, aandacht vragen, hier komen, zit en wandelen zonder trekken.

Puppen die de eerste 3 lessen hebben doorlopen en volledig zijn ingeent krijgen de overige 6 of 9 lessen in het bos aan de Laan van Poot. Daar leren we ze op speelse wijze de basisoefeningen aan: Aandacht vragen, zit, af, hier, sta, kom mee en wandelen zonder trekken. Elke week staat de les in het kader van een ander thema. Zo heeft u na  de lessen een basispakket om uw pup in de dagelijkse praktijk goed te kunnen begeleiden en bijsturen.

Voorbeelden van weekthema's zijn:
Begroeten en opspringen, wandelen zonder trekken, auto en verkeer, najagen, spel en (verantwoord) spelen, gehoorzaamheidsoefeningen, geluiden en vreemde voorwerpen, verzorging, winkelstraattraining, de baas-hond relatie en lichaamstaal.

We geven les midden in het bos. Waarom in een publiek toegankelijk bos? Omdat u niets heeft aan een hond die keurig luistert op een privť trainingsveld, maar zodra hij met u in de gewone wereld komt denkt dat daar andere regels gelden. Onder het motto: "Luistert u hond hier, dan luistert hij overal!", maken wij bewust gebruik van het feit dat het bos 'interessante' luchtjes heeft en er wel eens een vreemde hond komt aanstormen.

De groepsgrootte is zo samengesteld dat er alle tijd is voor individuele aandacht en vragen. Instromen in de puppycursus is elke week mogelijk.
Zie de fotogalerij voor een impressie van de cursus.
 
Les 1-3
Locatie:
Dag:

Les 4-13
Locatie:
Dag:

Prijs:

Stevinstraat, 2587 ER Den Haag
Zoals gewenst


In het bos aan de Laan van Poot, Den Haag
Vrijdagochtend of zaterdagochtend (1 uur per les). 

9 lessen = 120 euro / 13 lessen = 170 euro + EUR 5 voor de cursusmap
| © 2007-2011 | Webontwerp: D.G.D. - De Geus Design | Voor meer informatie en inschrijven: Nicole de Wit: tel 06-38 06 79 62 | e-mail |