(puppy's vanaf 7 of 12 weken)

Uw puppy opvoeden begint vanaf de dag dat u hem in huis haalt.
Juist deze eerste weken leert een pup heel veel en snel: Gedrag dat u graag ziet, maar ook gedrag dat u misschien niet gewenst vindt. Voor u vaak een periode met veel vragen en keuzes hoe op dat gedrag te reageren. Vandaar dat u vanaf het moment dat de pup bij u is, de eerstvolgende maandagavond kunt starten in deze kleine groep.

U hebt de keuze om de cursus al te starten vanaf dat uw pup 7 weken oud is (bij u in huis is). Dit is ook mijn advies, zodat het hondje vanaf meet af aan weet wat de regeltjes zijn en jullie samen kunnen werken aan een goede band. Deze hondjes zijn nog niet volledige ingeent en kunnen infecties oplopen op mijn buitenlocatie. Daarom zijn de eerste 3 lessen bij mij thuis aan de Stevinstraat. Daarna stroomt u door naar de buitenlessen in het bos aan de Laan van Poot
U krijgt dan totaal 9 lessen, waarvan 3 privelessen bij mij thuis. 

Voor puppen vanaf 12 weken, die volledig zijn ingeent, is er een priveles, waarin u de basis leert, daarna stroomt u meteen door naar de buitenlocatie. 

Uiteraard mag u altijd kiezen voor de 3 privelessen binnen en dan doorstromen ook al is uw hondje al 12 weken. 

Wat wordt er zoal behandeld tijdens de gehele cursus:
Hoe leert mijn pup? Wat moet u ondernemen om uw puppy goed te socialiseren? Hoe zorgt u voor een goede baas-hond relatie? Nu leren voor de rest van zijn leven. Wat nu mag, mag als hij groot is ook. Hoe zorgt u dat uw hond aandacht voor u heeft? Leren spelen met grote en kleine honden, volwassenen en kinderen. Wanneer moet u als baas het hondse spel beŽindigen? Respect voor mijn handen a.u.b.! Los laten! De regels van beloning en straf. Aangeraakt worden door vreemden. Zindelijkheid. Benchtraining. Leren alleen zijn. Verzorging en voeding. En uw verdere vragen.

Tijdens de priveles(sen) maken we een begin met de basisoefeningen: reageren op je naam, aandacht vragen, hier komen en zit. 

De puppy's buiten hebben de gelegenheid om samen te spelen. Dit wordt wel begeleid! Het is belangrijk dat u als eigenaar leert wat verantwoord en sociaal spel is van uw pup en wat niet. 


Puppen die de eerste 3 lessen hebben doorlopen en volledig zijn ingeent krijgen de overige 6 of 9 lessen in het bos aan de Laan van Poot.
Buiten hebben de puppy's de gelegenheid om samen te spelen. Dit wordt begeleid. Het is belangrijk dat u als eigenaar leert wat verantwoord en sociaal spel is van uw pup en wat niet. 
Daarnaast leren we ze op speelse wijze de basisoefeningen aan: Aandacht vragen, zit, af, hier, sta, kom mee en wandelen zonder trekken. Elke week staat de les in het kader van een ander thema. Zo heeft u na  de lessen een basispakket om uw pup in de dagelijkse praktijk goed te kunnen begeleiden en bijsturen.

Voorbeelden van weekthema's zijn:
Begroeten en opspringen, wandelen zonder trekken, najagen, spel en (verantwoord) spelen, gehoorzaamheidsoefeningen, geluiden en vreemde voorwerpen, de baas-hond relatie en lichaamstaal.

Ik geef les midden in het bos. Waarom in een publiek toegankelijk bos? Omdat u niets heeft aan een hond die keurig luistert op een privť trainingsveld, maar zodra hij met u in de gewone wereld komt denkt dat daar andere regels gelden. Onder het motto: "Luistert u hond hier, dan luistert hij overal!", maak ik bewust gebruik van het feit dat het bos 'interessante' luchtjes heeft en er wel eens een vreemde hond komt aanstormen.

De groepsgrootte is zo samengesteld dat er alle tijd is voor individuele aandacht en vragen. Instromen in de puppycursus is elke week mogelijk.
Zie de fotogalerij voor een impressie van de cursus.

Groepslessen zijn niet meer beschikbaar. 
Bent u op zoek naar privelessen? Stuur een email naar HSdeblijehond@gmail.com
 

| © 2007-2011 | Webontwerp: D.G.D. - De Geus Design | Voor meer informatie en inschrijven: Nicole de Wit: tel 06-38 06 79 62 | e-mail |